DIARI NORUEGA 2015

DIARI NORUEGA 2015 DEL 10 AL 13 DE MARÇ
STAVANGER
Ens alçarem més prompte de lo normal, cap a les tres i mitja del mati per agafar el vol de les set del mati a l'aeroport de valencia. Teniem una son!
Durant tot el migdia estigueren viatjant pels núvols, de Valencia Paris i de Paris  a Stavanger . Quasi perguem l'avió a Paris per que l'aeroport Charles de Goul és molt gran i haguerem d'agafar un autobus per anar d'una terminal a un altra.

El paisatge que veieren anant d'un lloc  a un altre fou increible!
Finalment quan arribarem a terra ferma i buscarem les maletes per eixir a veure la bellíssima ciutat d'Stavanger ens adonarem que ens haviemperdut les maletes!👹🙀. De seguida anarem a reclamar les nostres maletes a la compañia. Però no ens aseguraven que les tindriem aqueix mateix dia.

Viatjarem a l'hotel en taxi i d'ahi marxarem a peu al centre de la ciutat per coneixer- la, tammateix no feia dia per fer turisme, plovia a bots i barrals i de sobte canviava a un ploguda de xirimiri. Tot i això, continuarem veient el casc antic que son un conjunt de cases blanques de fusta molt velles i gaudirem de les vistes panoràmiques de la ciutat amb el seu port natural i en definitiva del fiord.

En aquest dia aprenerem que noruega ès molt cara, dinar en un burguer king ens costa a 20 per cap!
Quan arribarem a l' hotel estavem molt apenades per que les maletes no hi eren. Desprès d' unes trucades a la companyia, finalment arribaren.

11 de març de 2015

A les huit i mitja del matí, un mestre noruec ens arreplegà per dur-nos a Buøy Skole. És un cole que està a una illa i té més de cent anys! Allí ens vam fer un rebuda al gimnàs. Cantarem cançons de tots els països agermanats en aquest projecte. A nosaltres ens cantaren la cançò de Marc Anthony, " Vivir la vida". I ho feren molt bé, donat que  els alumnes d'aquesta escola aprenen l'espanyol  com a tercera llengua estrangera.
El projecte dels noruecs fou sobre la reflexió i la seua importància per aprendre.
Magrette ens ensenyà el seu métode d'speed daring i ens l'ensenyà a la seua classe de la equivalència a 4 ESO. A continuació els seus alumnes ens ensenyaren l'escola i els seus voltants.
Com que els alumnes sabien molt d'angles, no tenien cap problema al contar mil i una batalletes. Com ja vos varem contar en altres ocasions, els alumnes d' escoles sueques i noruegues tenen més llibertat al pati per poder pujar- se als arbres, jugar amb el monopati. A més a més no hi ha tanques a les escoles i no tindrien cap problema per escapar però no ho fan😬. Ells saben les regles. That's the rules!

Quan acabaren de dinar a les 12:30,  ens van presentar un altre métode utilitzat per ells, s'anomena l' individual coaching. Es tracta d' entrevistar als alumnes per conéixer's millor a ells mateixa i saber quines metes volen aconseguir.

En finalitzar l'exposició i la posterior reflexió, abandonarem l'escola i anarem  a l'hotel.
Ens recolliren de nou a les sis per anar al museu de conserves, on antiganent les conserveres eren  la base de sustentació de la ciutat abans de que trobaren els pous de petroli.
Soparem al mateix museu i ens ensenyaren com funcionava la fàbrica antigament.

12 de març de 2015
Al diansegüent ens arreplegaren novament a les 8.30 de l'hotel i anarem novament a l'illa de Buøy a l'escola. Començarem amb les presentacions sobre tot allò que hem aplicat a les classes que varem aprendre durant la passada visita a Hamburgo. Al finalitzar la nostra exposició, una de les mestres escoceces ens va dir que les espanyoles sempre ho feïem espectacular! Tot els mestres ens varen dir que estaven expectants per vindre a la nostra escola, així que el temps que ens queda ens hem de posar les piles.
A continuació, varem anar a les classes de primer cicle per veure com treballaven els nombres i els seus dobles inel seu corresponent càlcul mental. També varem observar l'autonomia que tenien els xiquets per a realitzar les tasques, ja que tenien en una fulla totes les tasques que havien de fer obligatòriament i quines eren opcionals, i ells ja es distribuïent el temps per a dur-les a terme.
Seguidament anarem a les classes de 4t i 5é. A lamde quart vegerem una tècnica de comprensió lectora que ens agradà molt i l'explicarem a la resta de mestres per tal de dur-la a terme a les nostres classes. A la de 5é vegerem un taller d'expressió oral en anglés, ens quedarem assombrades del nivell d'anglés que tenien els xiquets, quasi com els mateixos anglesos!
Directament de l'escola, després de dinar, ens portaren al museu de l'oli del petroli on un ingenier ens explicà tiot el procés de búsqueda i extracció del mateix i com Stavanger va esdevenir una ciutat essencial en el mercat del petroli.
De nou ens recolliren de l'hotel i ens dugueren a una casa de l'ajuntament de Stavanger a la vora de la mar en la mateixa illa de l'escola on ens prepararen un deliciós salmó, recepta de Nina, la directora. Passarem una velada estupenda en companyia dels nostres homòlegs. 

13 de març de 2015
Com els passats dies ens arreplegaren a la mateixa hora per anar a l'escola. Aquest dia varem vore latècnica del speed dating explicada abans però aplicada a les classes d'espanyol. Ens varem quedar sorpresses per que l'espanyol que utitzaven era més propi de sud Amèrica que d'Espanya. Finalment ens ensenyaren el seu programa de benestar, durant l'hora del menjador es feïen xarrades sobre la importància dels hàbits de vida i alimentació saludables. A més a més, les monitores els ensenyavem a jugar i col.laborar tots junts amb jocs com paracaigudes,escacs gegants...
Seguidament dinarem a l'escola més antiga de tota l'illa que és propietat de l'escola i ens acomiadarem de tots els nostres companys.
 del 2015




DIARIO STAVANGER
Martes, 10 de marzo.
Nos hemos levantado más pronto de lo normal, hacia las tres y media de la mañana para coger el vuelo de las siete de la mañana en el aeropuerto de Valencia. ¡ ufff qué sueño!
Durante todo el día estuvimos volando por las nubes, de Valencia a París y de París a Stavanger. Casi perdemos el avión a Stavanger porqué el aeropuerto de Charles de Goul es muy grande i tuvimos que coger un autobús para ir de una terminal a otra.
¡El paisaje que veíamos yendo de un sitio a otro era increíble!
Finalmente cuando aterrizamos y buscamos las maletas para salir a ver la bellísima ciudad de Stavanger nos dimos cuenta que ¡nos habían  perdido las maletas!😤😤😤😤Enseguida fuimos a reclamar nuestras maletas a la compañía. Pero nos aseguraron que las tendríamos ese mismo día.
Viajamos al hotel en taxi i del hotel fuimos a pie al centro de la ciudad para conocerla, la verdad que no hacía día para hecer turismo, llovia a cántaros y en un momento caía  un leve calabobos. Aún así continuamos viendo el casco antiguo que son un conjunto de clasa blancas de madera muy antiguas y disfrutamos de las vistas panorámicas de la ciudad con su puerto natural y en definitiva el fiordo.

Este día aprendimos que Noruega es muy cara, ¡comer en un Burguer King nos costó 20 por cabeza!

Cuando llegamos al hotel estabamos muy tristes por que las maletas no estaban. Después de una llamadas a la compañía, finalmente llegaron.


11 de marzo de 2015
Hoy a las 8:30 de la mañana, un maestro noruego nos ha recogido para llevarnos a Buøy Skole. Es un colegio que está en una isla y ¡tiene más de 100 años! Allí nos recibieron en el gimnasio. Cantaron canciones de todos los paises hermanados en este proyecto. A nosotras nos cantaron la canción de Marc Anthony "vivir la vida" lo hicieron muy bien, dado que los alumnos de esta escuela aprenden el español como tercera lengua estrangera.
El projecto de los noruegos fue sobre la reflexión y su importancia para aprender.
Magrette nos enseñó su método de speed dating y nos lo  enseñó en su clase (equivalente a 4 de la ESO). A continuación sus alumnos nos enseñaron la escuela y sus alrededores. Como que los alumnos sabian mucho inglés, no tenían ningún problema en contar mil y una batallitas. Como ya os fuimos contando en otras ocasiones,los alumnos de las escuelas suecas y noruegas tienen más libertad en el patio para poder subir a los árboles, jugar con el monopatín... Además no hay vallas en los colegios y no tendrían ningún problema para escapar, pero no lo hacen.. Ellos saben las normas. That's the rules!

Cuando acabamos de comer a las 12:30, nos presentaron otro método utilizado por ellos, se llama el Individual Coaching. Se trata de entrevistar a los alumnos para conocerlos mejor y saber qué metas quiren conseguir.
Al finalizar la exposición y la posterior reflexión dejamos el colegio para ir al hotel.
Nos recogieron otra vez a las seis para ir al museo de las conservas, donde antiguamente las conserveras eran la base de sustento de la ciudad antes de que encontraran los pozos de petróleo.
Cenamos en el mismo museo y nos enseñaron cómo funcionaba  la fábrica antiguamente.

12 de marzo de 2015

Al día siguiente nos recogieron de nuevo a las 8:30 en el hotel y fuimos de nuevo a la isla de Buøy al cole.
Comenzamos con las presentaciones sobre todo aquello que hemos aplicado a las clases que aprendimos durante la visita a Hamburgo. Al  finalizar nuestra exposición, una de las maestras escocesas nos dijo que las españolas siempro lo hacíamos espectacular. Todos los maestros nos dijeron que estaban expectantes por venir a nuestro colegio, así que el tiempo que queda nos hemos de poner las pilas.
A continuación, fuimos a las clases de primer ciclo para ver cómo trabajan los números y sus dobles y sus correspondientes cálculo mental. También observamos la autonomía que tienen los niños para realizar las tareas, ya que tienen en una hoja todas las tareas que debían hacer obligatoriamente y cuales eran opcionales, y ellos ya se distribuían el tiempo para llevarlas a cabo.
Segudamente fuimos a las clases de 4 y 5. En la clase de 4 vimos una técnica de comprensión lectora que nos gustó mucho y la explicaremos a los demás maestros para poder llevarla a cabo en nuestras clases. En la de 5 vimos un taller de expresión oral en inglés, nos quedamos asombradas del nivel de inglés que tienen los niños, ¡casi como el de los propios ingleses!
Directamente de la escuela, después de comer, nos llevaron al museo del petróleo donde un ingeniero explicó todo el proceso de busqueda y extracción del mismo y cómo Stavanger se convirtió en una ciudad esencial en el mercado del petróleo.

13 d marzo de 2015
Como en los pasados días nos recogieron a la misma hora para ir a la escuela. Este día vimos la técnica del speed dating explicada antes pero aplicada a las clases de español. Nos quedamos sorprendidas por que el español que utilizaban era más propio de Sudamérica que de España. Finalmente nos enseñaron su programa de bienestar, durante la hora del comedor se hacian charlas sobre la importancia de los hábitos de vida y alimentación saludables. Además, los monitires los enseñaban a jugar y a colaborar todos juntos con juegos como el paracaídas, ajedrez gigantes....
Seguidamente comimos a la escuela más antigua de toda la isla que es propiedad de la escuela y nos despedimos de nuestros compañeros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada